counter create hit

مطالب مرتبط:

کام مردم با طرح تحول سلامت شیرین شد/ تلخی ها را به جان خریداریم

وزیر بهداشت گفت: بهره بردار اصلی خدمات طرح تحول سلامت، عموم مردم و بویژه اقشار محروم بودند و از نظر مردم، خدمات این طرح بدون هیچ کم و کاستی همچنان ادامه دارد. ...

نورهایی که کودکان را نابینا می‌ کند/خطرات نشانگرهای لیزری

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، نسبت به خطرات استفاده از نشانگرهای لیزری به ویژه رنگ های آبی و سبز که باعث نابینایی کودکان می شود، هشدار داد.

طرح تحول سلامت را با مدیریت بهتر و خطاهای کمتر ادامه می‌دهیم

همشهری آنلاین: وزیر بهداشت گفت: دانش، تجربه و تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا طرح تحول سلامت را با مدیریت بهتر و خطاهای کمتر ادامه دهیم.

بازنگری نحوه بکارگیری اعضای هیات علمی تمام وقت علوم پزشکی

معاون آموزشی وزارت بهداشت از بازبینی نحوه بکارگیری اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاه های علوم پزشکی و تایید وزیر بهداشت خبر داد و گفت: دستورالعمل این کار به دانشگاه ها ارسال شد. ...

ارائه جدیدترین دستاوردهای پزشکی آکادمیک در زمینه بیماری های عفونی

دبیر علمی همایش بین المللی پزشکی آکادمیک ایران، گفت: جدیدترین دستاوردهای پزشکی آکادمیک با محوریت بیماری های عفونی، مغز و اعصاب، سم شناسی و غدد و متابولیسم در این همایش ارائه می شود. ...

گفتگوی معاون وزیر و رئیس نظام پزشکی بر سر تعرفه ها

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور و معاون درمان وزارت بهداشت، در دیدار نوروزی، مسائل مبتلا به حرفه پزشکی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

تحویل اجساد پرواز یاسوج به پزشکی قانونی

تاکنون ۲۰۱ قطعه از اجساد جان باختگان سانحه هوایی تهران ــ یاسوج به پزشکی قانونی برای تعیین هویت تحویل شده اند.

طلب ۱۳هزار و ۸۹۹ میلیارد تومانی وزارت بهداشت از بیمه ها

سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: وزارت بهداشت ۱۳ هزار و ۸۹۹ میلیارد تومان از ۴ سازمان بیمه گر طلب دارد.

ارتباط بلوغ زودهنگام و خطر چاقی در زنان

همشهری آنلاین: در حالیکه عوامل متعددی در افزایش خطر چاقی در زنان نقش دارند، نتایج یک مطالعه جدید نشان میâدهد بلوغ زودهنگام هم میâتواند یکی از این عوامل باشد. ...

۸ گام غذایی برای بازسازی کبد

همشهری آنلاین: اگرچه معده یکی از اعضای بدن است که مسئولیت هضم موثر را به عهده دارد، اما این کار را بدون نیاز به کمک کبد و کیسه صفرا نمیâتواند انجام دهد. ...

امضای تفاهم نامه همکاری ایران و برزیل در زمینه تجهیزات پزشکی

تفاهمنامه همکاری جمهوری اسلامی ایران و برزیل در زمینه تجهیزات پزشکی با حضور وزرای خارجه دو کشور در کشور برزیل توسط مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل تجهیزات پزشکی و آژانس سلامت برزیل به امضا رسید. ...

سفید یا برنج قهوه ای که سلامتی مفید تر است ؟

برنج سفید یا قهوه ای؛ کدام برای سلامتی مفیدتر است؟

برنج است که بخش مهمی از رژیم روزانه اکثریت مردم در سراسر جهان است. بر خلاف بسیاری از هزاران سال قبل از برنج تنها در برخی از مناطق کشت و زرع. امروز در بیش از صد کشور جهان فرهنگ یکی از مواد مغذی مهم در سلامت است. اما سفید یا برنج قهوه ای که خواص بیشتر و بهتر ؟ به گزارش سلامت, آنلاین, سازمان تغذیه و کشاورزی سازمان ملل متحد گزارش کرده است که برنج ۱۹ درصد از مواد غذایی در جهان طول می کشد که اهمیت ویژه ای در تامین کالری مورد نیاز در روز است.   دو نوع از برنج سفید و قهوه ای. اما اگر ویژگی های محصولات غذایی یکسان است و هر دو از نظر مواد مغذی تفاوت است ؟ که بهترین و ویژگی های است ؟ خوانده شده از طریق این سند و پاسخ تمام سوالات شما را پیدا خواهد کرد.   اختلالات تغذیه که گزارش ملی تجارت و آمریکایی کشاورزی است. یک فنجان برنج سفید حاوی کاملا پخته مواد لازم به بدن است. Hil کالری انرژی است. ۴/۲۵ گرم پروتئین و غیره. ۰/۴۴ گرم چربی ، ۴۴/۵۱ گرم کربوهیدرات و ۰/۶ گرم فیبر است.   مقدار این مواد در یک فنجان برنج قهوه ای به مقدار زیر: Hil کالری انرژی، ۵/۵۳ گرم پروتئین، ۱/۹۶ گرم چربی، ۵۱/۶۷ گرم کربوهیدرات و ۳/۲ گرم فیبر.   درصد مقدار ویتامین ها و مواد معدنی موجود در همین مقدار برنج سفید که در صورت مصرف روزانه آن برای بدن فراهم می شود عبارتست از: ۱۱درصد آهن، ۱۷ درصد تیامین، ۱۲ درصد نیاسین، ۷ درصد ویتامین ب۶، ۳۸ درصد فولیک اسید، ۷ درصد فسفر، ۵ درصد منیزیم، ۵ درصد زینک، ۱۷ درصد سلنیوم، ۵ درصد مس و ۳۷ درصد منگنز.   درصد این مواد در برنج قهوه ای به صورت زیر است: ۶ درصد آهن، ۲۴ درصد تیامین، ۲۶ درصد نیاسین، ۱۲ درصد ویتامین ب۶، ۵ درصد فولیک اسید، ۲۱ درصد فسفر، ۲۰ درصد منیزیم، ۱۰ درصد زینک، ۱۷ درصد سلنیوم، ۱۱ درصد مس و ۹۸ درصد منگنز.   تفاوت مواد مغذی برنج سفید در واقع همان برنج قهوه ای بدون سبوس و جوانه است. با توجه به ارقام مقایسه ای فوق بین مواد مغذی دو نوع برنج، مشخص می شود که برنج سفید تعدادی از آنتی اکسیدانها، ویتامین های گروه ب، مواد معدنی، چربی ها، فیبر و مقدار کمی از پروتئین، نسبت به برنج قهوه ای کمتر دارد. به همین دلیل است که برخی از انواع برنج سفید در طول پروسه تولید برای جبران کمبود این مواد، غنی سازی می شوند. در امریکا برنج سفید در کارخانه ها با ویتامین های گروه ب مانند تیامین، نیاسین، فولیک اسید و آهن غنی سازی می شود.   با توجه به آنچه در مقایسه دو نوع برنج گفته شد، برنج قهوه ای دارای میزان بیشتری از ویتامین ها و مواد معدنی است به جز آهن یا همان فولیک اسید، هر دو نوع برنج دارای یک مقدار برابر سلنیوم هستند.   به طور کلی، برنج از جمله مواد غذایی بی آزار و خوش رفتار با دستگاه گوارش است و معمولا ایجاد حساسیت نمی کند. هر دو نوع سفید و قهوه ای برنج، طبیعتا بدون گلوتن هستند. (گلوتن ماده ای چسبناک است که در آرد گندم و برخی غلات دیگر وجود دارد.)   خنک سازی برنج پس از پخته شدن باعث بالا رفتن سطح نشاسته موجود در آن که نوعی فیبر است، می شود. این اتفاق در صورت گرم کردن مجدد برنج پس از سرد شدن نیز دوباره صورت می گیرد. این نوع فیبر به افزایش سلامت روده کمک می کند. هر دو نوع  برنج سفید و قهوه ای برنج هرگاه پس از پخته شدن سرد شوند مقدار بیشتری نشاسته تولید خواهد کرد اما به طور کلی برنج قهوه ای فیبر بیشتری  را در بر می گیرد.      کدام برنج برای چه کسی؟ اینکه انتخاب کدام برنج بهتر است بستگی به جنسیت افراد، سن آنها، شرایط بدنی، بیماری ها و اثرات تغذیه ای موثر بر آنها دارد.   برنج سفید برای زنان باردار زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند و نیز زنانی که در دوران شیردهی به سر می برند، به فولیک اسید بیشتری نیاز دارند. گرفتن فولیک اسید کافی به کاهش خطر ناهنجاری های جنینی به خصوص نقص لوله  عصبی(لوله عصبی در مراحل نخستین دوران جنینی تبدیل به مغز و نخاع شوکی می شود) کمک می کند و به همین دلیل به زنان باردار توصیه می شود در کنار فولیک اسیدی که از مواد غذایی دریافت می کنند روزانه ۴۰۰ میکروگرم مکمل فولیک اسید نیز مصرف کنند.   به دلیل اینکه برنج سفید آهن و فولیک اسید بیشتری دارد، برای زنان باردار و کسانی که نیاز به فولیک اسید بیشتری دارند، انتخاب بهتری خواهد بود.    برنج سفید برای بیماری کلیوی به دلیل اینکه برنج قهوه ای فسفر و پتاسیم بیشتری نسبت به برنج سفید دارد، برای مبتلایان به بیماری های کلیوی که باید مصرف این دو عنصر را در رژیم خود محدود کنند، انتخاب مناسبی نخواهد بود و بهتر است که از برنج سفید استفاده کنند.    برنج سفید برای بیماران گوارشی برای افراد مبتلا به بیماری های روده ای مانند دیورتیکول(ورم روده)، اسهال و پس از عملهای جراحی شکم یا روده ها، معمولا رژیم کم فیبر توصیه می شود و چون برنج سفید فیبر کمتری از برنج قهوه ای دارد بنابراین انتخاب بهتری برای این افراد خواهد بود.     برنج قهوه ای برای رژیم پرفیبر اگرچه برنج قهوه ای فقط اندکی بیشتر از برنج سفید فیبر دارد، اما برای اشخاصی که نیازبه خوردن فیبر بیشتر و رژیم غذایی پرفیبرتر دارند، انتخاب بهتری خواهد بود. فیبر سطح کلسترول مفید خون را به طور منظم افزایش می دهد و نیز به درمان یبوست کمک می کند..   برنج قهوه ای برای رفع کمبود ویتامین به دلیل آنکه سبوس و جوانه برنج قهوه ای جدا نمی شود، ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی آن به طور قابل ملاحظه ای بیشتر است،  بنابراین برای افرادی که به دنبال رژیم غذایی غنی تری هستند، انتخاب بهتری خواهد بود.   سموم بیشتر در برنج قهوه ای اخیرا نگرانی ها درباره میزان آرسنیک موجود در برنج افزایش یافته است. میزان آرسنیک در انواع برنج بسته به نوع برنج و خاکی که در آن کشت می شود متفاوت خواهد بود. به دلیل اینکه سبوس برنج آرسنیک بیشتری را نسبت به قسمتهای دیگر دربرمی گیرد، برنج قهوه ای چون سبوسدار است سطح آرسنیک بیشتری نسبت به برنج سفید دارد..   این نگرانی ها درباره کادمیوم، جیوه و سرب موجود در برنج نیز مطرح شده است. اما تحقیقات کافی برای اثبات اثرات منفی عناصر سمی موجود در برنج بر سلامت افراد وجود ندارد. فقط مطالعه ای تحقیقاتی در سال ۲۰۱۷ از وجود یک رابطه احتمالی بین کسانی که برنج زیاد می خورند و افزایش وقوع سرطان پوست خبر داده است.    اداره کل خوراک و داروی امریکا توصیه کرده است که همه افراد در تمامی گروههای سنی از جمله بزرگسالان و کودکان یک رژیم غذایی سالم شامل انواع غلات داشته باشند، زیرا استفاده از انواع دیگر غلات به جای برنج، راهی برای مقابله با اثرات منفی آرسنیک موجود در برنج بر بدن است..    برنج و دیابت محققین دریافته اند که خوردن زیاد برنج سفید خصوصا در افراد آسیایی منجر به افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع دو خواهد شد. تحقیقات نشان داده است که با هر وعده برنجی که روزانه مصرف می شود، ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم، یازده درصد افزوده خواهد شد و مصرف برنج سفید نسبت به نوع قهوه ای آن این ریسک را بیشتر خواهد کرد.این ریسک برای افرادی که در هفته پنج وعده یا بیشتر برنج سفید مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که به میزان کمتری برنج سفید می خورند، ۱۷ درصد بیشتر خواهد بود.   خوردن برنج قهوه ای نیز ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کمتر خواهد کرد. افرادی که در هفته دو وعده یا بیشتر برنج قهوه ای مصرف می کنند نسبت به افرادی که میزان کمتری برنج قهوه ای می خورند، ۱۱ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع دو هستند.   محققین نتیجه مطالعات خود را این چنین بیان کرده اند که جایگزین کردن برنج قهوه ای به جای برنج سفید به پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو کمک می کند. تعداد زیادی از اثرات مفید برنج قهوه ای به دلیل وجود میزان بالای فیبر نامحلول و منیزیم موجود در آن است. (سلامت آنلاین/ ترجمه ثنا حاجی خانی)